Fibromyalgi og LDN

Mere end 70% af vore patienter, der har fibromyalgi eller anden kronisk smertetilstand, opnår positive resultater ved brug af LDN.

Hvad er fibromyalgi

Fibromyalgi er en smertefuld og udefinérbar tilstand. Symptomerne inkluderer kroniske smerter i kroppen, følsomhed over for fysisk pres, døsighed, følelsesløshed, depression og hukommelsesproblemer.

Cirka 5% af befolkningen lider af fibromyalgi, og det er oftest kvinder.

Årsagen til fibromyalgi er ukendt. Det antages, at genetik spiller en rolle, ligesom miljøfaktorer som stress, traumer og PTSD. Visse slags infektioner kan ligeledes forårsage fibromyalgi.

Diagnosen stilles af reumatologer.

De tilgængelige behandlinger af fibromyalgi efterlader meget at ønske. Læger anbefaler jævnligt, at personer med fibromyalgi prøver at forbedre deres søvnvaner, deltage i en sund kost og træne regelmæssigt. Dette hjælper nogle mennesker, men for mange flere gør det ikke meget for at lindre deres symptomer. Antidepressiver bruges også ofte til behandling af fibromyalgi i forskellige grader af succes. Kognitiv adfærdsterapi er en anden fibromyalgi-behandling, da den kan bruges til at hjælpe patienter med at håndtere smerterne, og den løser også de underliggende psykologiske forstyrrelser, der kan bidrage til tilstanden.

fibromyalgi
Fibromyalgi 2

LDN kan lindre fibromyalgi smerter

Kroniske smerter er hverdagen for mange mennesker med fibromyalgi, og desværre har meget af den smertebehandling, der tilbydes i dag, mange ubehagelige og alvorlige bivirkninger.

Det kan blandt andet være en øget risiko for blodpropper eller medicin afhængighed.

Derfor er forskere de senere år begyndt at lede efter alternativer, så fibromyalgipatienter på sigt kan få en smertebehandling, med færre bivirkninger.

En af de mere lovende alternativer er LDN, der blandt andet bruges som modgift ved morfinoverdoser, og til at dæmpe trangen til alkohol og narkotika.

Erfaringer og forsøg viser at en lav dosis af LDN, har en lindrende effekt på mennesker med kroniske smerter herunder fibromyalgi.